Generell informasjon og ofte stilte spørsmål:

Vi tilbyr helkroppsvoksing for både kvinner og menn. Vi har fokus på å gi deg en så god opplevelse som mulig. For å sikre at behandlingen din blir 100% bra er det også viktig for deg å vite litt mer om hva vi gjør og hva du bør gjøre både før og etter behandlingen.

Her følger generell informasjon om voksing og våre behandlinger. Har du spørsmål så setter vi også pris på at du kontakter oss på e-post eller telefon så vi kan hjelpe deg på best mulig måte.

Har du mottatt tilbud fra oss på e-post?
Våre e-post tilbud varer som regel i 2 uker.

Hvilke kroppsdeler kan man vokse?

Stort sett så er det slik at så lenge det er hår der så kan vi vokse det bort. Det eneste vi ikke anbefaler er hodehår, skjegg og øyenvipper.

Hvordan foregår en voksbehandling?

Vi bruker kun kvalitets produkter fra Lycon som er veldig milde på huden men samtidig effektive på hår. Vi legger voks over hår og hud, denne fester seg til hårene som så følger med når voksen tas bort.

Ved intimvoks på både menn og kvinner så legges det på et tynt lag med olje som beskytter huden og gjør at det kjennes mer behagelig ut. Det samme gjør vi på andre sensitive områder som ansikt, armhuler og bikini.

Både før og etter behandlingen bruker vi tilpassede produkter for å både rengjøre, berolige, gi fukt til hud eller mer spesialiserte behandlinger som reduserer hårvekst eller inngrodde hår.

Er det vondt?

Vi har alle forskjellig smerteterskel men våre dyktige og erfarne terapeuter vil med en blanding av teknikk og gode produkter gjøre din behandling så behagelig som mulig.

Vi bruker kun Lycon kvalitetsvoks og på sensitive områder bruker vi i tillegg en olje som smøres på huden først, denne beskytter huden og gjør det hele mer behagelig.

Vokser du deg regelmessig vil hårene etterhvert blir tynnere og ikke sitte like hardt i hårsekken, dette gjør at du kjenner mindre enn aller første gang. Forutsetningen er at man kun vokser og ikke barberer seg i mellomtiden.

Hva kan du gjøre selv for å gjøre behandlingen mer behagelig?

Hvis du ønsker så kan du også ta en smertestillende pille en halvtime før behandlingen, kutt ut koffein inntak i et par timer før behandlingen og unngå å være bakfull.

Dette vil bidra til at kroppen din blir mindre sensitiv.

Hvordan føles det etterpå og hvilke reaksjoner kan jeg få?

Voksing er en trygg måte å fjerne uønsket hår på. I sjeldne tilfeller kan enkelte få en uønsket reaksjon etter voksing, stort sett vil dette kunne unngås ved å følge enkle forholdsregler etter behandling (Se neste spørsmål/punkt om råd å følge etter behandling).

Her følger en oversikt over både vanlige og uønskede reaksjoner ved voksing.

Enkelte vil oppleve at huden blir rødprikket eller bare rød rett etterpå kanskje kombinert med en følelse av prikking i huden. Dette er helt vanlig og er en midlertidig reaksjon. Det betyr bare at vi har tatt håret ved roten og er et godt tegn. Dette vil avta i løpet av kort tid.

Noen kan oppleve små kviser etter en dag eller to, spesielt på overleppe/ansikt, bryst og rygg. Dette er også helt normalt og skyldes at disse områdene er såkalte seboreiske områder og har tettere forekomst av talgkjertler som vil bli stimulert ved voksing. Dette er noe som vil avta ved regelmessig voksing.

Det er viktig å følge terapeutens råd og bruke riktige produkter hjemme som behandler dette og gjør at tilstanden gir seg relativt raskt. Har du generelt tendens til acne eller uren hud kan vi også behandle dette i salongen. Vil du vokse deg før en spesiell anledning eller ferie så anbefaler vi deg å starte med regelmessig voksing en stund før så du er sikker på at det behandlede området både ser og føles bra ut rett etter.

Allergier er heldigvis sjeldne men av de produktene vi bruker er det visse som kan reagere på ingredienser som f.eks. tea-tree olje, salisylsyre, bivoks eller harpiks. Vet du at du har allergier er det viktig å fortelle oss om det så vi kan bruke alternative produkter der hvor det er mulig.

Hårsekksbetennelse er en tilstand hvor det har kommet bakterier i de åpne hårsekkene da vil du se at hårsekkene er røde og det kommer puss ut av dem som kan ligne på betente kviser. Det er viktig å se forskjell på dette og vanlige kviser som forklart ovenfor da behandlingen er ulik.

I salongen gjør vi vårt for at behandlingen foregår så hygienisk som mulig, for eksempel så dypper vi aldri den samme spatelen i voksen mer enn én gang, vi rengjør alltid huden både før og etter behandling med anti-bakteriell rens og bruker engangshansker.

Det er derfor viktig at du også gjør din del for å opprettholde området rent etter behandlingen, dette gjør du ved å følge disse rådene:

Hvilke råd må jeg følge etter behandlingen?

Unngå overdreven varme og friksjon i løpet av de neste 24 timene. Dette betyr:

  • Ingen varme bad eller dusj.
  • Ingen badstuer, boblebad eller damp behandlinger.
  • Ingen soling, hverken naturlig sol, solarium eller Brun-uten-sol/spray-tan
  • Ingen sport, gym eller annen trening.
  • Unngå å klø, klore eller berøre det behandlede området spesielt med uvaskede hender.
  • Unngå bading.
  • Unngå trange klær
  • Ikke bruk deodoranter, kremer, spray, pudder eller andre produkter på det behandlede området annet enn det du har fått anbefalt av din terapeut i de neste 24 timer.

Når du vokser deg dras hårene ut av hårsekkene og disse vil da være åpne i 24-48 timer etter din voksbehandling. Derfor er disse rådene viktige å følge for å unngå å få bakterier i de åpne hårsekkene.

Har du en reaksjon du er usikker på hva kan være så ikke nøl med å kontakte oss så vi kan gi deg råd videre.

Det er viktig å bruke en behandlende spray som motvirker inngrodde hår og tillegg en fuktgivende antibakteriell krem allerede dagen etter. Din terapeut vil kunne anbefale riktige produkter for akkurat deg.

Et par ganger i uken bør du også bruke et eksfolierende produkt som f.eks. skrubb. Vi har både sukkerskrubb og kremskrubb i nydelige aromatiske dufter, vil du ha noe duftfritt har vi også en skrubb-hanske som er super effektiv.

Når bør jeg unngå å vokse meg?

Ved smittsomme sykdommer, hudsykdommer, hevelser, brudd og forstuing, arrvev som er mindre enn 6 måneder gammelt i tillegg til om du tar hudfortynnende medikamenter og behandlinger som f.eks. Roaccutane, steroider eller kraftige syrebehandlinger. Er du i tvil eller lurer på noe så ta gjerne kontakt med oss så vi kan gi deg råd.

Hvordan bør jeg forberede meg til behandlingen og hvor langt må håret være?

Du må gjerne ta en dusj før timen din hvis mulig og bruke en kroppskrubb på de områdene som skal vokses. Dette bidrar til å fjerne eventuelle døde hudceller og vil avdekke hårene slik at vi kan få tak i  så mye som mulig.

Du bør ikke barbere eller bruke hårfjernings kremer ( for eksempel Veet ) på området i ca. 10 -14 dager før din time. Vokser du bør du la det gå ca. 4 uker før du vokser deg igjen.

Håret må være rundt 3-5 mm langt for best resultat.

Voksen vi bruker kan ta litt kortere hår enn dette også, hvilket betyr at du hvis du absolutt vil så kan du vokse deg hver 2. eller 3. uke. Det som er viktig å vite da er at det er større sjans for at du allerede dagen etter vil kunne se ettervekst. Dette skyldes hårvekstsyklusen; hårene dine vokser i forskjellig tempo så mens noen allerede er synlige er andre på vei ut og kanskje ikke synlige enda.

Ved å vente rundt 4. uker før du vokser deg igjen vil det være flere hår som har vokst ut så for beste resultat anbefales det å vokse seg hver 4. uke for at man holder seg hårfri så lenge som mulig.

Har du veldig lange hår (1cm eller mer) på intimsone eller armhuler så er det best å trimme disse før din time. Det gjør behandlingen mer behagelig. Dette gjør du ved å forsiktig klippe litt av lengden på hårene på det aktuelle området.

Hvor lenge vil det voksede området holde seg hårfritt?

Dette kommer an på hvor i hårvekstsyklusen hårene befinner seg i og i tillegg så varierer det fra person til person. Vi skifter hår hele tiden, gammelt faller av og nytt vokser frem. Ettersom hårene befinner seg i forskjellige faser av syklusen hele tiden vil man noen ganger se at hår vokser ut allerede dagen etter en behandling men de aller fleste vil merke en liten mengde ettervekst først etter omtrent en uke.

Generelt kan man si at omtrent halvparten av hårene kommer tilbake etter ca. 4.uker og derfor anbefaler vi regelmessig voksing hver 4-5 uke da dette fungerer best i forhold til hårvekstsyklusen. Regelmessig voksing vil også gi mindre hårvekst med tiden.

Hvorfor er det bedre å vokse enn barbere?

Ved voksing så trekkes hele håret ut ved roten, når det vokser tilbake så er håret mykere, tynnere og ikke så tett mellom hårene. Vokser du jevnlig (hver 4. – 5. uke) over tid vil du merke at det blir mindre og mindre hår som vokser tilbake.

Ved barbering kuttes håret rett over hudoverflaten og håret vokser ut tettere, tykkere og stivere etter kort tid. Barbering vil også kunne gi inngrodde hår, vedvarende røde prikker og at det kan klø når håret vokser ut igjen.